MASTERCLASS BARINGSPIJN

MASTERCLASS BARINGSPIJN

De bekende neurowetenschapper  en pijnwetenschapper dr. Ben van Cranenburgh neemt je in één dag mee in zijn boeiende inzichten over pijn en baringspijn.

Ook in de geboortezorg doen de neurowetenschappen hun intrede, zoals bv. bij het begrijpen van de ware functie van baringspijn en het pijnsysteem van zwangere en barende vrouwen.  Dr. van Cranenburgh leert je hoe baringspijn op een positieve manier te beïnvloeden is door verloskundigen. Hij geeft inzicht in de ware functie van baringspijn en over de manier waarop je hierover kan communiceren. 

ben-van-vranenburgh

Programma: 
10.00 uur  - Concepten: Wat is pijn? Basisvormen van pijn. Pijn als signaal. Pijn en weefselschade. Zinloze pijn?
11.30 uur  - Neurowetenschappen: Pijn en zenuwstelsel. Pijnvezels en banen. Pijn in het brein. Pijnmodulerende systemen. Plasticiteit
12.30 uur  - Discussievragen
13.30 uur  - Psychologie: Psychogene pijn. Psychofysiologie van stress. Leren van pijn.
16.00 uur  - Discussievragen

Deze dag is een onderdeel van de cursus Baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief, maar je kan er nu ook afzonderlijk voor inschrijven. Eind 2024 kan je de tweede en derde dag van die cursus volgen, waarmee je dan de accreditatiepunten voor de gehele cursus kan krijgen (KNOV:  10 punten voor categorie A en 6 punten voor categorie MIO).

Data en locatie masterclass

Donderdag 21 maart van 10.00 - 17.00 in Den Haag.

Kosten: € 255, inclusief lunch en  het boek "Pijn, waarom?" van dr. Ben van Cranenburgh. 

Locatie

'De Aap van Bilderdijk'
Westeinde 175 R
2512 GX Den Haag
Route, openbaar vervoer en parkeren: klik hier

Inschrijfformulier Masterclass Baringspijn