INDIVIDUEEL: consult bij stress of angst rondom de geboorte

Consult

Consult bij  stress, anst of paniek rondom de geboorte

door omstandigheden zijn er t/m september geen consulten mogelijk

Dit consult duurt ongeveer 1, 5 uur. Het is aan te raden het samen met je partner of een voor jou belangrijke persoon te volgen. (for English click here)

Het consult is gebaseerd op de wetenschappelijke en klinische kennis van Katarzyna Irena Veringa over de geboorte en over angst en stress daarbij. Op basis van een transpersoonlijke analyse (  "transpersoonlijk" zou je kunnen omschrijven als dat wat het persoonlijke overstijgt), waarin alle belangrijke ervaringen van jou en de loop van jouw leven worden meegenomen gaan we op zoek naar de kern van jouw hulpvraag. Dit is de manier om  stress, angst of paniek te helen.

Met mindfulness en compassie oefeningen worden je tools aangereikt om weer in je kracht te komen staan.

Meer informatie onderaan deze pagina

Kosten en locatie

Eerste consult kost € 150,- (1,5 uur)
Vervolgconsulten € 100,- per uur

Bedragen zijn incl. btw
Deze consulten worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars
Overleg bij problemen met de betaling

Locatie
"De Aap van Bilderdijk"
Westeinde 175 R
2512 GX Den Haag

Bekijk locatie en route

Aanvraagformulier individuele consulten

Meer informatie over consulten bij Angst en Stress rondom de zwangerschap

Stress en angst voor de geboorte

Gevoelens van angst en stress rondom de (aankomende) zwangerschap, geboorte en/of het moederschap kunnen vrij normaal zijn. Ten slotte is dat de meest transformatieve periode in een vrouwenleven, een periode waarin alles verandert! Maar soms kunnen deze gevoelens niet meer weggeredeneerd worden en ontstaat er angst en stress die belemmerend kunnen zijn voor het denken, voelen, besluiten nemen of gewoon functioneren. De meest voorkomende vorm van angst is het steeds zoeken naar geruststelling, slecht slapen, prikkelbaarheid, zelfkritiek, schuldgevoel, piekeren, en vermijden van alles wat met deze angsten te maken zou kunnen hebben. Angst en stress maken dat we niet helder kunnen denken en  naar oplossingen grijpen die ons uiteindelijk vaak nog meer angst en stress bezorgen.

Stress en angst na de geboorte

Angst en stress na de geboorte kunnen leiden tot depressieve gevoelens bij de moeder en tot slechte hechting met het kindje. Ook de relatie met de partner staat onder spanning mede door deze ervaringen. Vaak is er behoefte om het verloop van de bevalling aan een andere professional voor te leggen. Met mildheid teruggaan naar de geboorte ervaringen kan angst en stress verminderen, en het welzijn verbeteren.

Angst is verlangen naar liefde

Een consult gericht op body en mind maakt duidelijk wat jou echt bezighoudt en wat jij nodig hebt om veerkrachtig, kalm en zachtaardig te zijn in de overgang naar het moederschap. Je wordt geholpen om je zwangerschap, de geboorte van je kind en het gedeelde ouderschap met je partner bewuster en verstandiger te beleven. Deze wijsheid zal uit je geest en je hart komen.