Mindfulness-based Coaching

Mindfulness-based Coaching bij Angst en Stress

Voor de geboorte

Gevoelens van angst en stress rondom de (aankomende) zwangerschap, geboorte en/of het moederschap kunnen vrij normaal zijn. Ten slotte is dat de meest transformatieve periode in een vrouwenleven, een periode waarin alles verandert! Maar soms kunnen deze gevoelens niet meer weggeredeneerd worden en ontstaat er angst en stress die belemmerend kunnen zijn voor het denken, voelen, besluiten nemen of gewoon functioneren. De meest voorkomende vorm van angst is het steeds zoeken naar geruststelling, slecht slapen, prikkelbaarheid, zelfkritiek, schuldgevoel, piekeren, en vermijden van alles wat met deze angsten te maken zou kunnen hebben. Angst en stress maken dat we niet helder kunnen denken en  naar oplossingen grijpen die ons uiteindelijk vaak nog meer angst en stress bezorgen.

Na de geboorte

Angst en stress na de geboorte kunnen leiden tot depressieve gevoelens bij de moeder en tot slechte hechting met het kindje. Ook de relatie met de partner staat onder spanning mede door deze ervaringen. Vaak is er behoefte om het verloop van de bevalling aan een andere professional voor te leggen. Met mildheid teruggaan naar de geboorte ervaringen kan angst en stress verminderen, en het welzijn verbeteren.

Angst is een boodschapper
Mindfulness en compassie voor de geboorte

Geboortezorg van de 21ste eeuw 

Consult

Een Mindfulness Consult laat je zien wat jou werkelijk bezighoudt en wat je nodig hebt om veerkrachtig, kalm en mild te zijn in jouw transitie naar het moederschap. Je wordt geholpen om meer bewust jouw zwangerschap, de geboorte van je kind en het gedeelde ouderschap met je partner te beleven. 

Je ontvangt een korte samenvatting van dit consult, persoonlijke adviezen, een meditatieschema en de originele Mindfulness Based Childbirth and Parenting meditaties (in het Nederlands) voor zwangeren. Het is aan te raden om dit consult samen met je partner of een voor jou belangrijke persoon te volgen. Het eerste consult duurt 1 ½ uur.

Dit consult is ook online via een beveiligde zoomlink mogelijk.

Vervolgconsult

Afhankelijk van je behoefte kan een vervolgconsult afgesproken worden. In dit consult wordt verder ingegaan op de bevindingen van het eerste consult. Ook op basis hiervan ontvang je een advies voor eventuele verdere zorg. Het vervolgconsult duurt 1 uur.

Irena Katarzyna Veringa

Het onzichtbare zichtbaar laten worden is de ware geboorte. Mindfulness maakt het mogelijk

Meer over  Dr.  Irena Katarzyna Veringa

irena-veringa

Kosten

Eerste consult incl. verslag kost incl. BTW € 150,-

Vervolgconsult van 1 uur incl. BTW € 90,-

Deze consulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Als je op basis van dit consult besluit deel te nemen aan een van de mindfulnesstrainingen van Mind In Geboorte dan wordt 50 % van het betaalde bedrag voor het eerste consult in mindering gebracht op de kosten van de training.

Locatie

'De Aap van Bilderdijk'
Westeinde 175 R
2512 GX Den Haag

Bekijk locatie en route

Aanvraagformulier individuele consulten