Over dr. Katarzyna Irena Veringa

Over dr. Katarzyna Irena Veringa

Ik ben mindfulness trainer  voor de geboortezorg: zorgprofessionals en aanstaande ouders. 

Tijdens mijn 25 jaar lange werk als eerstelijns verloskundige heb ik vele processen van het geboren worden van baby’s en moeders mogen begeleiden. Dat was een prachtige en intensieve tijd in mijn leven.

Sinds 2014 ben ik actief als Mindfulness Based Childbirth & Parenting (MBCP) trainer gespecialiseerd in angst bij zwangere vrouwen, en ook als Mindful met je Baby en Mindful Parenting trainer.  Ik onderzoek deze trainingen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik werk nauw samen met Nancy Bardacke - de ontwikkelaar van MBCP, Susan Bögels - de ontwikkelaar Mindful Parenting, en Eva Potharst - de ontwikkelaar van Mindful met je Baby.

In mei 2021 heb ik de door de VMBN en VVM geaccrediteerde opleiding tot trainer cat. 1 Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) bij het Instituut voor Mindfulness o.l.v. Johan Tinge afgerond. Maar bovenal  ben ik sinds 2012 actief beoefenaar van vipassana.  Tot slot ben ik door de VVM erkend supervisor voor de trainers van MBSR en MBCP.

gentleminds-stempel-mbsr-en-mbct

 

 

Mindfulness en wetenschappelijke kennis delen

Mindfulness en wetenschappelijke kennis delen

Mindfulness trainer

Mijn Mindfulness Based Childbirth & Parenting (MBCP) trainersdiploma heb ik in 2014  van Nancy Bardacke ontvangen, en mijn master in 2019. Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) trainer  ben ik via het Instituut voor Mindfulness geworden. Bij de VMBN en VVM ben ik gecertificeerd (categorie 1 ) trainer.

Onderzoeker

Ik ben buitenpromovenda aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ik onderzoek de effecten van mindfulness (MBCP) op hoge mate van angst  bij zwangere vrouwen, op de geboorteuitkomsten, en op moeders met stress en hun baby's.

Verloskundige

In 1992 studeerde ik cum laude af als verloskundige aan de Academie voor Verloskunde Amsterdam en ik ben tot 2016 als eerstelijns verloskundige actief geweest.

Docent

Vanaf 2013 ben ik gastdocent  Baringspijn vanuit de Neurowetenschappen bij de Rotterdamse en Maastrichtse Verloskunde Academies.

LKPZ en SBT

Tussen 2010 en 2015 was ik bestuurslid van het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ). Tussen 2017 en 2020 was ik bestuurslid van Stichting Bevallingstrauma (SBT).

Soroptimiste

Vanaf 2000 ben ik lid van Soroptimist International. Ik zet me in voor een  betere toekomst van meisjes en vrouwen in moeilijke levenssituaties. 

Mindfulness speelt een belangrijke rol in alle facetten van mijn leven

In alle facetten van mijn leven, professioneel en privé, speelt mindfulness een belangrijke rol. Dankzij mindfulness sta ik open in het leven en ben ik een nieuwsgierige leerling. Ik heb handvaten gekregen om meer van mijn leven te genieten maar ook om beter met het lijden om te gaan. 

Mijn kennis, ervaringen en ontdekkingen op het gebied van mindfulness wou ik altijd met mijn collega's uit de geboortezorg en met zwangeren en moeders delen.

Wij kunnen niet vaak genoeg geboren worden

Dat wil zeggen wij kunnen niet vaak genoeg onszelf ontdekken, vernieuwen, onszelf laten groeien als een zorgprofessionaal maar ook als een aanstaande ouder, een individu. Mindfulness biedt toegang tot persoonlijke groei.

 

Zorgprofessionals

Ik help professionals uit de geboortezorg die zich verder willen ontwikkelen in hun kennis en vaardigheden om de compassievolle geboorte in de 21ste eeuw te bevorderen. Ik geloof dat oude wijsheden en moderne kennis de geboortezorg kunnen laten excelleren. Op basis van mijn ervaringen en expertise op gebied van geboortezorg, mindfulness en wetenschappelijk onderzoek bied ik verschillende interessante en relevante trainingen en bijscholingen aan. Dit aanbod baat jouw persoonlijk als professional en jouw zorgpopulatie.

Zwangeren en ouders

Ik help zwangeren en hun partners die zich bewust willen voorbereid op de geboorte van hun kind en op eigen geboorte als aanstaande ouders. Ik geloof in het zelfhelende vermogen van onze geest en zijn invloed op de succesvolle transformatie naar het moederschap. Op basis van mijn ervaringen en expertise als verloskundige, mindfulness trainer, onderzoeker en moeder bied ik een stevige en compassievolle begeleiding van angst en stress rondom de geboorte. Deze begeleiding laat je in jouw kracht staan en laat je verder gelukkig en gezond leven.

 

 

Specialisaties