Interessante links

Interessante links

Een overzicht van links met korte toelichting die wellicht voor u -als bezoeker van mindingeboorte.nl - interessant kunnen zijn.

Mindful Birthing

Website for the Mindfulness-Based Childbirth and Parenting (MBCP) Program. Here parents-to-be, their families and friends, health care professionals, researchers and others can learn about our classes, trainings and events. The MBCP Program was founded by Nancy Bardacke, certified nurse-midwife and mindfulness teacher.

www.mindfulbirthing.org

Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en zwangerschap

Het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en zwangerschap (LKPZ) is een gezamenlijk initiatief van professionals die werkzaam zijn binnen het gebied van psychiatrie en zwangerschap.

www.lkpz.nl

UvA minds

UvA minds is een Academisch behandelcentrum voor Ouder en Kind dat behandeling biedt in de vorm van trainingen en psychotherapie, eventueel gecombineerd met psychodiagnostisch onderzoek voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar met angststoornissen, dwangstoornissen, posttraumatische stressklachten (PTSS), ADHD, depressie, autismespectrumstoornissen, gedragsstoornissen, leerproblemen en (bepaalde) eetstoornissen, somatoforme stoornissen, slaapstoornissen en contactuele problemen. 

www.uvaminds.nl

Stichting ITON

De Stichting ITON, Instituut voor toegepaste neurowetenschappen, werkt samen met de Faculteit der Gedrags- en Bewegingsweten-schappen (FGB) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

www.stichtingiton.nl

Vereniging voor Mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen

www.vmbn.nl

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

www.knov.nl

Lion Heart Foundation

De Lion Heart Foundation werkt sinds 2006 in Sierra Leone aan de ontwikkeling van gezondheidszorg en educatie. Het doel: de bevolking helpen een eigen toekomst op te bouwen. Zelfredzaamheid, in plaats van hulpafhankelijkheid, staat bij de stichting voorop. Momenteel concentreren de activiteiten van Lion Heart zich op het dorp Yele en omgeving in het Gbonkolenken Chiefdom in Tonkolili, één van de vijf armste districten in Sierra Leone. Kijk er meer over op de website  of bekijk de folder (PDF)

www.lion­ÔÇÉheart.nl