Persoonlijk Leiderschap - leven en werken vanuit wijsheid.

Persoonlijk Leiderschap - leven en werken vanuit wijsheid.

Herken jij onderstaande ervaringen?

Je merkt dat je niet meer uitrust in de dagen dat je vrij bent.
Als je “vrij” bent, blijf je piekeren over het werk en diensten die er aan komen.
Het lukt niet om onbezorgd te ontspannen.
Je maakt je zorgen over hoe lang je dit allemaal nog volhoudt.
Het voelt alsof je in een rat-race zit waar je niet meer uitkomt.
Je gaat steeds over je grenzen heen of vindt het moeilijk die aan te geven.
Je hebt last van kritiek en strengheid naar jezelf.

Als verloskundige ben je gepassioneerd voor dit vak. Je streeft, dag en nacht, naar een zo gezond mogelijke uitkomst voor moeder en kind. Je wil bijdragen aan een goede geboortezorg. Je bent trots op je vak.

Maar de hedendaagse geboortezorg omvat veel meer dan “alleen” maar het spreekuur en bevallingen begeleiden. De onregelmatige aard van de verloskundige werkzaamheden, grote verantwoordelijkheid en emotionele betrokkenheid bij de zorg voor zwangeren, hechte samenwerkingsverbanden met andere collega’s, maken het verloskundige bestaan in combinatie met het privéleven anno nu tot een grote uitdaging. Hoe anders kan het dan ook dat ongeveer 1 op 3 verloskundigen overweegt om met dit vak te stoppen! Daarnaast is bij 5% van de verloskundigen sprake van posttraumatische stress symptomen die in verband staan met wat zij in hun werk allemaal meemaken. Alle veranderingen in het verloskundige zorgsysteem die momenteel plaatsvinden, kunnen ook onrust veroorzaken.

Oplossing?
Misschien kan een mindfulness training dan behulpzaam voor je zijn. Mindfulness Based Stress Reductie Categorie 1 (MBSR, Jon Kabat-Zinn) is het best onderzochte en het meest effectieve programma voor stressreductie voor verschillende populaties, maar ook zeker voor medische zorgprofessionals. Door het volgen van een MBSR-training werk je naast stressreductie ook aan de ontwikkeling van eigen welbevinden, plezier in het werk en het leven, en de weerbaarheid in je fysieke en geestelijke gezondheid. Je wordt je eigen mentor!

Wat leer je in deze training
In de 8-weekse MBSR-groepstraining voor verloskundigen leer je door middel van mindfulness meditaties (aandachtoefeningen) je focus te verbeteren, de kwaliteit van jouw aandacht te verbreden, je zelfbewustzijn en opmerkzaamheid voor de buitenwereld te verstevigen, beter voor jezelf te kunnen zorgen te midden van de hectiek van jouw verloskundig bestaan. Je ontwikkelt een meer responsieve dan reactieve manier van handelen. Je leert beter je grenzen bewaken en vriendelijk hierover met anderen te communiceren. De kracht, vriendelijkheid en wijsheid, die je al bezit komen nog meer tot uiting. Tijdens deze training krijg je inzicht in welke mechanismen een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van stress maar ook in de werkzame mechanismen van mindfulness. Je krijgt hiervoor meditaties en oefeningen aangereikt.

Dus als jij ook;
Meer voldoening uit je werk wilt halen. 
Authentieker en autonomer wilt zijn.
Keuzes wil maken die echt bij jou passen.
Meer innerlijke rust wilt ervaren.
Prettiger contact wilt ontwikkelen, zowel met collega’s als privé.
Je effectiever je beschikbare tijd wilt indelen waardoor de balans tussen werk en privé verbetert.

Voel je dan uitgenodigd om deel te nemen aan onze 8 weekse geaccrediteerde bijscholing  voor verloskundigen en verloskunde-artsen, waarin je leert hoe je mindfulness en (zelf)compassie kunt ontwikkelen en gebruiken in jouw persoonlijke leven en in verloskunde. Dit heeft positief effect op jouw werkplezier, veerkracht ten aanzien van stress, maar ook op cliëntenzorg en samenwerken.
Deze MBSR Cat.1 wordt door verloskundigen en verloskunde-artsen hoog gewaardeerd. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur (online)en stilte/oefendag van 6 uur live op locatie in Den Haag

De trainingen worden in 2 groepen gegeven door Irena Veringa en Yvonne Tuinte:

Najaar 2023:  
Woensdagochtenden; 10.00-12.30 uur door Yvonne Tuinte
Online trainingsdata:  20 en 27 september, 4, 11, 18, 25 oktober, 1 en 8 november 2023
Live trainingsdatum: Stilte/oefendag; zaterdag  9 december op locatie in Den Haag 10.00 uur tot 16.00 uur.

Najaar/winter 2023
Vrijdagochtenden; 10.00 – 12.30 uur door dr. Irena Katarzyna Veringa
Online trainingsdata: 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november,  1, 8, 15 december 2023
Live trainingsdatum: Stilte/oefendag; zaterdag 9 december op locatie in Den Haag 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Voorafgaand aan de training vindt een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Zoom plaats.

De training is door de KNOV geaccrediteerd met; 16 punten categorie A, 55 punten categorie D.

Kosten: 550 euro. Dit is inclusief werkboek, mp3-bestanden met mindfulness meditaties en voorgesprek. Wij voldoen aan voorwaarden voor vergoeding vanuit zorgverzekering of arbeidsongeschiktheid verzekering.

Wil je je aanmelden? Vul onderstaand formulier in.

Inschrijfformulier MBSR