Covid-19 beleid

Covid-19 beleid

Mind In Geboorte volgt nauwlettend de ontwikkelingen en volgt de RIVM voorschriften.

COVID-19 beleid m.b.t. cursussen en trainingen voor:
verloskundigen en andere zorgverleners

De cursussen en trainingen van  Mind In Geboorte voor professionals zijn nascholingsactiviteit, die officieel als onderwijs worden gezien. Dat betekent dat de maatregelen die voor het hoger beroepsonderwijs en de universiteiten gelden van toepassing zijn. De regering heeft bij de bekendmaking van de nieuwe maatregelen die op 14 oktober zijn ingegaan duidelijk gemaakt dat de verzwaringen niet op het onderwijs van toepassing zijn. Onderwijsactiviteiten kunnen doorgaan mits alle gedrags- en hygiene voorschriften van het RIVM worden gevolgd. De lock-down van 15 december 2020 was voor Mind In Geboorte aanleiding om geen fysieke bijeenkomsten meer te houden tot 19 januari 2021. 

De cursusruimte van Mind In Geboorte is groot genoeg (100 m2) om de 1,5 meter afstand strikt te handhaven. Het aantal deelnemers is daarom gemaximeerd op 15. In het gebouw "De Aap van Bilderdijk" waar de cursusruimte van Mind In Geboorte is gevestigd zijn alle noodzakelijke COVID-19 maatregelen genomen. In de cursusruimte is goede ventilatie mogelijk, wat wel betekent dat het raadzaam is om warme kleding mee te nemen. Wij verzoeken alle cursisten om de hygiëne maatregelen (handen wassen etc.) goed op te volgen, direct vanaf binnenkomst van het gebouw. Ook vragen wij om bij betreden van het gebouw en de cursusruimte een niet-medische mond-neusbescherming te gebruiken. Tijdens de cursussen, als de deelnemers op de vaste cursusplaatsen zitten, kan het mondkapje af, maar het verzoek is om tijdens pauzes en verplaatsingen etc. een mondkapje te dragen. De lunch wordt door een professioneel bedrijf Covid-proof geleverd.

Wij vragen ook iedereen om bij klachten niet naar de cursus te komen. We overleggen dan met de betrokkene hoe we dit oplossen.

In perioden dat het op basis van het Kabinetsbeleid niet mogelijk is om fysieke cursussen en trainingen te geven zullen de cursussen via een beveiligd Zoom-account online worden gegeven. Mind In Geboorte heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met online trainingen, dus we kunnen met diverse beschikbare vormen de cursus zeker effectief geven. Om de nadelen van het online werken voor de persoonlijke aandacht weg te nemen biedt Mind In Geboorte in die situatie de deelnemers dan een extra nabespreking aan.

COVID-19 beleid m.b.t. trainingen en cursussen voor:
zwangere koppels en ouders

Mind In Geboorte volgt de protocollen van de Vereniging van Mindfulness Based Trainers Nederland. Op dit moment (november 2020) betekent het dat alleen individuele consulten en trainingen mogelijk zijn in de ruimte van Mind In Geboorte. Online trainingen zijn wel mogelijk.